top of page

Femern model

Danmarks største infrastruktur projekt

Tegnestuen Substans har skabt udstillingens midtpunkt til det nye Bygherrecenter i Rødbyhavn. Med avanceret 3D-printteknologi og innovativ tilgang har vi udviklet en skalamodel af arbejdshavnen til danmarks største infrastruktur projekt nogensinde - Femern forbindelsen. Modellen er både dynamisk og levende, og viser alle hovedprocesser der indgår i produktionen af de i alt 89 tunnelelementer. Selve podiet er også taget i brug som en del af historiefortællingen.

BGRAPHIC

Kunde

Produktudvikling, 3D Printning

Ydelser
Hjemmeside
Case_Femern_BygherreCenter_STOR.jpg

Tegnestuen Substans omfavnede udfordringen med at skabe en levende model af arbejdshavnen i Rødbyhavn. Med en ambitiøs deadline på blot 2 måneder og baseret på en enkelt plantegning, blev vores opgave at formidle produktionen af hvert tunnel element på en engagerende måde.

 

Besøgende kan følge produktionen fra start til slut. Dette inkluderer skibe, der leverer materialer til arbejdshavnen, transport til depoter, blanding af materialer som cement, støbning i fabrikkerne, og hvordan de forskellige slusesystemer faciliterer, at tunnelen til sidst kan flyde og bugseres ud til sin destination.

Vi introducerede den innovative idé om at inddrage modellens podie som et tværsnit af et tunnel-element, hvor besøgende kan opleve toge og biler, der kører indeni. Dette tilføjer en ekstra dimension til udstillingen, og giver gæsterne en forsmag på tunneloplevelsen med bil eller tog.

Opgave

For at realisere den imponerende model af arbejdshavnen har vi benyttet professionel 3D-printningsteknologi. Modellen består af over 175 individuelle dele, der er 3D-printet i alle størrelser. Fra store landstykker, fabriksbygninger og et over 1 meter langt tog til små døre, vinduer og detaljer på blot få millimeter i tykkelse.

Hvert element er nøje konstrueret for at sikre formstabilitet og robusthed over tid, da modellen er designet til at blive betragtet af mange besøgende gæster i årene fremover. Ydermere er hver del blevet omhyggeligt slebet og malet i præcis de farver, som Femern har ønsket, for at opnå en visuelt fængende model, der harmonerer med resten af udstillingen.

3D Printning

Femern A/S har værdsat vores evne til at gribe deres idéer og forespørgsler og tilføre vores egen kreative energi til projektet. Derfor har vores samarbejde med Femern ikke blot været en enkeltstående opgave, men udviklet sig til et langvarigt partnerskab. Ud over arbejdet med modellen i Rødbyhavn har vi også udviklet en model til udstillingscenteret i Tyskland. Yderligere har vi skabt specialdesignede tunnel-modeller som gaver, inklusive unik gaveemballage.

Mere end ét samarbejde

Få dit projekt gjort til virkelighed

bottom of page